DOMAĆINSTVA NIKADA NE ULAZE U CRVENU ZONU

 • Mogućnost uštede na cenama električne energije uz iste cene struje u svakom mesecu, bez obzira na količinu potrošnje

 • Isključivo 100% zelena struja sa garancijama porekla

 • Mogućnost da proizvodite i trošite sopstvenu struju

 • Opcija prodaje viška struje preko energetske zadruge

 • Besplatna, brza i jednostavna promena snabdevača

 • Preko 100.000 zadovoljnih klijenata na tržištima ENERGIE sa najboljim komentarima na Internetu za fantastičnu uslugu, dokazanu uštedu i doprinos planeti

 • Jasan i razumljiv račun za struju

 • Plaćate samo ono što potrošite i što očita Distribucija, uz propisane državne poreze, akcize i druge dažbine, kao i naknade koje naplaćuje Distribucija

 • Zaboravite na šaltere, mi smo tu za Vas u svakom trenutku

 • Simulacija računa

 • Podrška 24/7

Veza zagađenja vazduha i povećanja rizika oboljevanja od korona virusa

Doktori na prvoj liniji u bolnicama potvrđuju, od svih simptoma koje mogu imati oboleli od ovog virusa, zajedničko jeste smanjenje kiseonika u krvi, otežani rad pluća i na kraju upala pluća.

Virus se širi prvenstveno na pluća, i od brzine širenja, kao i obuhvata (oba plućna krila ili jedno, istovremeno cela površina ili ne) zavisi mogućnost izlečenja. Respirator može olakšati situaciju, jer upumpava kiseonik u pluća. Međutim, ako su pluća zahvaćena virusom sa svih strana, oko njih se formira sloj gnoja i kiseonik ne može iz pluća da dode do krvi. 

Smrtni ishod je tada skoro izvestan. 

Ukoliko su pluća i inače bila u lošem stanju, logično je da ih virus lakše osvaja. Pluća, pored drugih bolesti, neumerenog pušenja i sl. oštećuje višedecenijsko udisanje zagađenog vazduha

Brojni su emitenti štetnih materija, zastarela industriska postrojenja, zastareli vozni park. 

Ali ono što je u regionu ipak najveći problem jesu termocentrale.

Problem nastaje u regionu ali utječe na celu Europu.

Lokalne termocentrale na ugalj emituju niz štetnih jedinjenja: sumpor dioksid (SO₂), azotne okside (NOx), teške metale (živa), suspendovane čestice (najopasnije su PM2.5, odnosno one koje su manje od 2,5 μm). 

Velika termocentrala na ugalj godišnje emituje nekoliko hiljada tona ovih štetnih materija. 

Azot-dioksid se, u dodiru sa vlagom iz vazduha rastvara i stvara azotnu kiselinu. 

Ona pada na tlo u obliku tzv. kiselih kiša koje uništavaju šume, živi svet u rekama i jezerima, ali i zagađuju podzemne vode i izvore pitke vode. 

To je problem koji poticao ENERGIU da već godinama priprema strategiju koja je zaživela od 1. januara 2020.  

Ta strategija kroz obezebeđivanje zelene energije svim korisnicima električne energije potiče pozitivan ciklus korištenja zelene energije, financiranja proizvodnje iz obnovljivih izvora energije i očuvanja ljudskog zdravlja. 

To je ENERGIA KOJA ČUVA PLANETU i koja se bori za svaki milimetar zdravih pluća. 

Kako domaćinstva mogu da uštede na računu za struju?

Mogućnost da Vaše domaćinstvo uštedi novac na struji zavisi od potrošnje i lokacije Vašeg domaćinstva.

Popunite ovu formu i mi ćemo Vam pomoći predlaganjem najboljeg rešenja za Vas.

Pozovite nas

Odgovaramo na pozive radnim danom od 9:00 do 17.00 časova.

Da li ste znali?

Zagađenje vazduha se ne meri samo emisijom CO2 vec i emisijom sumpor dioksida i oksida azota, koji su isto tako opasni, ali se mogu odgovarajućim filterima značajno smanjiti. Ti filteri su prisutni u Evropi, ali ne u Srbiji.

Aleksandar Protic
Aleksandar Protic
Zvao sam Elektroprivredu Srbije da pitam da li EPS nudi zelenu struju? Elektroprivreda Srbije nije razumela o čemu pričam i počeli su da pričaju o zelenoj zoni, a ja tražio dodatne informacije o zelenoj struji. Izgleda da EPS ne nudi zelenu struju. Ova firma ENERGIA deluje ok.
Milan Rakicevic
Milan Rakicevic
Ne očekujem uštedu jer mi je potrošnja mala i prebacio sam samo kuću na ovog snabdevača.Glavna mi je motivacija što kažu da imaju 100% ekološku struju i što garantiraju. Beograd smrdii ne može da se diše. Ako ovo pomaže, nema tu puno razmišljanja. Pitam se koliko domaćinstava treba da pređe na zelenu struju da bismo videli razliku u kvaliteti vazduha. Usluga je za sada vrhunska i sve je prošlo kako su obećali.
Nemanja Djordjevic
Nemanja Djordjevic
Zelena struja koja je u crvenoj zoni mnogo jeftinija od EPSove, a van crvene zone mi je tesko usporediti. Drago nam je da je struja iz obnovljivih izvora i da neko stoji iza toga. Puna podrska ovoj ideji.
Ksenija Jovicic
Ksenija Jovicic
Ugodan sistem i dobra usluga. Ova struja radi isto kao i "prljava" struja koju smo do sada kupovali. Jedina razlika je lepši račun, lakši za čitanje i što možemo biti sigurni da je struja iz obnovljivih izvora sto nam je bilo najvažnije. Odlična ideja i hvala sto ste nam omogućili da imamo alternativu.
Marija Bogunovic
Marija Bogunovic
Dobra usluga i cene. Prebacivanje na novufirmu proslo bez problema. Sve proslo kako su rekli.
Sasha Devic
Sasha Devic
Jeftina struja. Prebacivanje prošlo brzo. Sve OK
AJ Young
AJ Young
"Za sada zadovoljni i uslugom i cenom"
Uros Antic
Uros Antic
Nismo ni znali da možemo da promenimo snabdevača struje u Srbiji, ali smo zbog problema sa EPS počeli da pretražujemo po Internetu. Promena je bila brza i besplatna. Ovo sa zelenom strujom je dodatni plus. Još čekamo prvi račun.
Tijana Antic
Tijana Antic
ENERGIA snabdeva nasu firmu strujom vec 15 meseci. Jednostavni racuni. Korektne cene. Sve radi kako treba. Nismo znali da garantiraju da je sva nasa struja iz obnovljivih izvora, ali sad vidimo Internetu. Bravo!
Nina Radisavljevic
Nina Radisavljevic
Struja ko struja, samo sto je ova jeftinija i zelena pa ce nam valjda biti cistiji vazduh jednog dana u Beogradu. Odlicna usluga. Besplatno su me prebacili.
Немања Поповић
Немања Поповић
Mirjana Vukovic
Mirjana Vukovic
“O ENERGII nema šta da se pita,Reč hvale je tu da svako može da je pročita. Svi mi pamtimo 2015, decembar beše,kada su trebali problemi oko struje da se reše. Snabdevači, licence, distributivne mreže,Mislili smo da će novine biti i od komunizma teže.Međutim, ne treba čovek prerano da sudi,Pojavila se ENERGIA koja struju nudi. Viša, niža tarifa, jedinstvena cena,dogovorili smo se maltene istog trena.Struja? Dve godine se nismo bavili time,ostali ste isti iako ste promenili ime. Hrabri ili ludi zbog svega, ko je lud da brine,hvala za dobru podršku ove dve godine.Što se tiče potencijalnih kupaca, nemojte nas kriti,vrlo rado ćemo vam referenca biti.
Dimitrije Markovic
Dimitrije Markovic
Over Load
Over Load
Usluzni i jeftini
Marko Bulatovic
Marko Bulatovic
Next Reviews