DOMAĆINSTVA NIKADA NE ULAZE U CRVENU ZONU

 • Mogućnost uštede na cenama električne energije uz iste cene struje u svakom mesecu, bez obzira na količinu potrošnje

 • Isključivo 100% zelena struja sa garancijama porekla

 • Mogućnost da proizvodite i trošite sopstvenu struju

 • Opcija prodaje viška struje preko energetske zadruge

 • Besplatna, brza i jednostavna promena snabdevača

 • Preko 100.000 zadovoljnih klijenata na tržištima ENERGIE sa najboljim komentarima na Internetu za fantastičnu uslugu, dokazanu uštedu i doprinos planeti

 • Jasan i razumljiv račun za struju

 • Plaćate samo ono što potrošite i što očita Distribucija, uz propisane državne poreze, akcize i druge dažbine, kao i naknade koje naplaćuje Distribucija

 • Zaboravite na šaltere, mi smo tu za Vas u svakom trenutku

 • Simulacija računa

 • Podrška 24/7

Veza zagađenja vazduha i povećanja rizika oboljevanja od korona virusa

Doktori na prvoj liniji u bolnicama potvrđuju, od svih simptoma koje mogu imati oboleli od ovog virusa, zajedničko jeste smanjenje kiseonika u krvi, otežani rad pluća i na kraju upala pluća.

Virus se širi prvenstveno na pluća, i od brzine širenja, kao i obuhvata (oba plućna krila ili jedno, istovremeno cela površina ili ne) zavisi mogućnost izlečenja. Respirator može olakšati situaciju, jer upumpava kiseonik u pluća. Međutim, ako su pluća zahvaćena virusom sa svih strana, oko njih se formira sloj gnoja i kiseonik ne može iz pluća da dode do krvi. 

Smrtni ishod je tada skoro izvestan. 

Ukoliko su pluća i inače bila u lošem stanju, logično je da ih virus lakše osvaja. Pluća, pored drugih bolesti, neumerenog pušenja i sl. oštećuje višedecenijsko udisanje zagađenog vazduha

Brojni su emitenti štetnih materija, zastarela industriska postrojenja, zastareli vozni park. 

Ali ono što je u regionu ipak najveći problem jesu termocentrale.

Problem nastaje u regionu ali utiče na celu Evropu.

Lokalne termoelektrane na ugalj emituju niz štetnih jedinjenja: sumpor dioksid (SO₂), azotne okside (NOx), teške metale (živa), suspendovane čestice (najopasnije su PM2.5, odnosno one koje su manje od 2,5 μm). 

Velika termocentrala na ugalj godišnje emituje nekoliko hiljada tona ovih štetnih materija. 

Azot-dioksid se, u dodiru sa vlagom iz vazduha rastvara i stvara azotnu kiselinu. 

Ona pada na tlo u obliku tzv. kiselih kiša koje uništavaju šume, živi svet u rekama i jezerima, ali i zagađuju podzemne vode i izvore pitke vode. 

To je problem koji je podstakao ENERGIU da već godinama priprema strategiju koja je zaživela od 1. januara 2020.  

Ta strategija kroz obezebeđivanje zelene energije svim korisnicima električne energije potiče pozitivan ciklus korištenja zelene energije, finansiranja proizvodnje iz obnovljivih izvora energije i očuvanja ljudskog zdravlja. 

To je ENERGIA KOJA ČUVA PLANETU i koja se bori za svaki milimetar zdravih pluća. 

Kako domaćinstva mogu da uštede na računu za struju?

Mogućnost da Vaše domaćinstvo uštedi novac na struji zavisi od potrošnje i lokacije Vašeg domaćinstva.

Popunite ovu formu i mi ćemo Vam pomoći predlaganjem najboljeg rešenja za Vas.

Pozovite nas

Odgovaramo na pozive radnim danom od 9:00 do 17.00 časova.

Da li ste znali?

Zagađenje vazduha se ne meri samo emisijom CO2 vec i emisijom sumpor dioksida i oksida azota, koji su isto tako opasni, ali se mogu odgovarajućim filterima značajno smanjiti. Ti filteri su prisutni u Evropi, ali ne u Srbiji.

Vladimir Milisavljevic
Vladimir Milisavljevic
Profesionalno,odgovorno,svaka čast,zadovoljstvo je saradjivati sa ovakvim ljudima.
Zivka Grmusa
Zivka Grmusa
Veoma profesionalna i odgovorna kompanija Energia Gas and Power. Koja svojim kvalitetom pruženih usluga kao i kompetentnosti, ažurnosti i zalaganju od strane gospođe Miroslave Stanić nam omogućava da raspolažemo korisnim informacijama i uspešnu saradnju. Sposobnost vaše kompanije je da ste cenovno vrlo konkuretni što je i presudno za nastavak saradnje. Dan Plus International doo, Maxbet kladionice, Živka Grmuša, direktor.
Aleksandar Milutinovic
Aleksandar Milutinovic
Veoma brzo smo dogovorili snabdevanje obzirom ne veliku transparentnost i profesionalnost. Pekara X Despotovac.
Damir Trbojević
Damir Trbojević
Zadovoljstvo je sarađivati sa kompanijom Energia Gas & Power. Mogli bi ovo nazvati saradnjom bez opterećenja. Sve što je dogovoreno u početku, ispoštovano je do kraja Ugovora. Potpuna relaksacija u odnosu na EPS birokratiju. Po pitanju naše firme, najveće zasluge za odličnu saradnju pripadaju gospođi Miroslavi Stanić, zbog prijatne i kulturne poslovne komunikacije, kao i korisnih i pravovremenih informacija.Tornado Plus doo, Damir Trbojević, direktor.
Karol Maljah
Karol Maljah
Kao predstavnik firme Petrovec DOO, mislim da je napravljen pomak, jer smo sad u mogućnosti da biramo dobaljvača el. energije.Odluka je pala na ENERGIA Gas & Power zbog povoljnijih uslova, a pre svega zbog dobre i kvalitetne komunikacije sa menadžerom prodaje gđom Miroslavom Stanić, koja nam pruža jako korisne informacije, koje su možda za nas čak bitnije od povoljnijih uslova koje smo dobili.Karol Maljah, Petrovec DOO
marijana boda
marijana boda
Kao predstavnik jednog malog preduzeca,pohvaljujem kvalitet pruzanja usluga preduzeca Energia Gas and Power sa kojima saradjujemo vec par godina, kao i saradnju sa gospodinom Sasom Markovic koji je kao menadzer kompanije izuzetno pouzdan i profesionalan.Sve preporuke za saradnju .
Milijana Buric
Milijana Buric
Pohvaljujemo kvalitet pruženih usluga kompanije E-NERGIA gas and power i zadovoljstvo nam je sarađivati sa g-đom Miroslavom Stanić koja nam kao menadžer prodaje pruža neophodne i pouzdane informacije, kao i podršku u delokrugu svog rada. Euro Petrol doo Subotica, Milijana Tonković Burić, tehnički direktor
Boris Kovac
Boris Kovac
Kao društveno odgovorna kompanija, koja teži da daje svoj doprinos očuvanju životne sredine, posebno smo zadovoljni što nam Energia omogućava korištenje zelene struje sa garancijama porekla.Energia i njihov Menadžer prodaje Miroslava Stanić, se našim upitom za snabdevanje strujom bavila na profesionalan način, kao i svim izazovima koji su se javljali tokom trajanja ugovornog perioda, što nam umnogome olakšava poslovanje.Takođe smo vrlo zadovoljni smo što smo redovno obavešteni o svim promenama na tražištu, što nam omogućava racionalizaciju troškova u ovoj oblasti.TC Promenada Novi Sad
Daniela Stojanovic
Daniela Stojanovic
Kako nas spaja ista poslovna filozofija, inovativnost i ulaganje u održivi razvoj, mogu slobodno istaći da je Energia Gas and Power dobila status preferiranog snabdevača energije. Naše poverenje stekli ste zahvaljujući kompetentosti, znanju i dostupnosti u svakom trenutku vašeg menadžera prodaje Miroslave Stanić. Verujem da će se i budućnosti nastaviti naša dosadašnja i uspešna poslovna saradnja. Daniela Stojanović. Apotekarska ustanova BENU Beograd.
Tatjana Lazarevic
Tatjana Lazarevic
Jako povoljna cena el. energije i korektni uslovi snabdevanja.Pisem spred firme Eurogru a.d Jagodina.
Stamparija IDEA Kragujevac
Stamparija IDEA Kragujevac
ENERGIA se našim upitom sa snabdevanje strujom bavila na veoma profesionalan način i pružila je prvoklasnu uslugu tokom čitavog procesa. Budući da smo štamparija kojoj je struja strateški energent ovakav pristup nam je jako važan.
Nenad Malena
Nenad Malena
Kao predstavnik kompanija Agena technology doo i Albon Engineering & Manufacturing doo, mogu da kažem da smo zadovoljni uslugama kompanije Energia Gas & Power, kao i saradnjom sa Miroslavom Stanić, menadžerom prodaje, koja nam je pouzdanim i korisnim informacijama dostupna u svakom trenutku.
Emina Ilić
Emina Ilić
Sve pohvale za E-nergiu,odlična komunikacija,profesionalnost, povoljne cene. Sve ono sto smo i ocekivali od ovakve kompanije. Mega Next d.o.o. Nis
Ognjen Djeric
Ognjen Djeric
Kao predstavnik firmi Kia Auto d.o.o. Beograd i ServiceMaxxAuto d.o.o. Beograd (uvoznik Volvo vozila ) mogu da kažem da jnam ljubazna elektronska, ali i neposredna komunikacija u potpunosti odgovara. KIA Motors i sama neguje brzu i modernu komunikaciju, pa nam je lakše sa ENERGIOM nego sa nekim drugim snabdevačem.
Nikola Braine
Nikola Braine
Žitosrem Inđija je počeo saradnju sa Energia Gas and Power jer su nam pored niže cene, koju su nam dali za snabdevanje, ukazali i na druge prostore za uštedu elektricne energije, pa samim tim i za smanjenje nasih proizvodnjih troškova.
Srdjan Stosic
Srdjan Stosic
Kompanija METRO Cash & Carry, u skladu sa svojim potrebama, organizuje Tendere za snabdevanje električnom energijom u elektronskom obliku.Na taj način, pravo učešća je olakšano svim zainteresovanim stranama, odvija se transparentno i u skladu sa pozitivnim propisima Republike Srbije.U proteklih nekoliko godina, na tenderima je najuspešnija bila kompanija ENERGIJA, sa kojom smo do sada imali uspešnu saradnju i kojom smo veoma zadovoljni.
Ivan Majstorovic
Ivan Majstorovic
Sve pohvale E-nergiu,odlična komunikacija,najpovoljniji sa cenama,ljubazni,jednom rečju pravi profesionalci.M&L International doo
milan zlatanovic
milan zlatanovic
Koriscenjem 100%zelene struje uradili ste nesto cime ste zasluzile sve pohvale drustva. Pomerili ste krucijalne granice, jer pravite velike promene. Sve pohvale.Gurmanova tajna doo
Stefan Lazarevic
Stefan Lazarevic
Sve pohvale za Energia Gas Power.Odlicna usluga i cena.Kafe Kristal
Cirkus Pab
Cirkus Pab
Fenomenalan partner i saradnik.Pouzdani i povoljni. Saša sa kojim mi radimo odličan predstavnik svoje firme.Obnovili smo nekoliko ugovora već i nastavićemo, svaka preporuka.
Premier 1984
Premier 1984
Veoma profesinalno na najvecem nivou ,imam iskustva sa privatnim snabdevacima u inostanstvu ali ovakvu odlicnu brzu uslugu nisam imao mogu samo da napisem nastavite ovako !!!!!!! gde god da sam preporucicu e-nergia gas and power i Sasu MarkovicaPicerija Premier 1984 Plus ,[email protected]
Vukasin Tarbuk
Vukasin Tarbuk
Veoma profesionalna firma. Brzi u realizaciji. Cena bolja od EPS-a.Sve pohvale!
Hanan food Libanski hleb
Hanan food Libanski hleb
Izuzetno sam zauzet vodeći sopstvenu grupu preduzeća Hanan koja ima mnogo objekata sa gomilom brojila. ENERGIINA pomoc i brzina u zaključivanju aneksa ugovora, uključivanju mojih novih objekata na snabdevanje i rešavanju problema u vezi sa strujom mi svaki put pokazuje da sam napravio sjajan izbor.Ljubazna elektronska, ali i neposredna komunikacija nam u potpunosti odgovara. Lanac restorana Hanan i sam neguje brzu i modernu komunikaciju, pa nam je lakše sa ENERGIOM nego sa nekim drugim snabdevačem.
Nabil Salim
Nabil Salim
Brz dogovor i brza realizacija. pohvale za osoblja E-nergija, ne sumnjam da ćemo uspešno sarađivati .
Marko Vukadinović
Marko Vukadinović
Već četiri godine ENERGIA snadeva MOZZART strujom po najpovoljnijim uslovima. Imamo više stotina mernih mesta, a našu poslovnu dinamiku, koja podrazumeva često otvaranje novih i repozicioniranje postojećih uplatnih mesta, savršeno prati profesionalna i efikasna podrška koju dobijamo od ENERGIE.
F-Apartmani Kragujevac
F-Apartmani Kragujevac
ENERGIA se našim upitom sa snabdevanje strujom bavila na veoma profesionalan način i pružila je prvoklasnu uslugu tokom čitavog procesa. Budući da smo kompanija koja se bavi nekretninama i ugostitelstvom - Fluid-comerc d.o.o. kojoj je struja strateški energent ovakav pristup nam je jako važan.
Mladen Mitić
Mladen Mitić
Velika smo IT firma i kompletno nas E-NERGIA snabdeva elektricnom energijom vec 15 meseci. Prezadovoljni smo kompletnim uslugama. Za svaku preporuku..
Aleksandar Rakić
Aleksandar Rakić
Brz dogovor i brza realizacija. Za sada sve preporuke i pohvale za firmu E-nergija, ne sumnjam da ćemo uspešno sarađivati i u narednom periodu.
Goran Mitic
Goran Mitic
Kompanija koja daje nadu da ce u ovoj zemlji jednog dana biti bolje. Profesionalni, ljubazni, uvek na usluzi. Za svaku pohvalu. Solarna elektrana ce biti pravi pogodak.
Nikola Mikic
Nikola Mikic
Odlična komunikacija sa agentima, cena povoljnija od EPS-a, struja potiče iz obnovljivih izvora energije. Sve pohvale i topla preporuka.
Tesla Tesla
Tesla Tesla
Ugodna saradnja sa predstavnicima Energie.Zelena Struja koja cuva planetu.Mogucnot ustede .
Petar Vlaski
Petar Vlaski
E -NERGIA snabdeva nasu poslastičarnicu Specijal Pančevo strujom unazad par meseci. Jednostavni racuni. Korektne cene. Sve radi kako treba. Vrlo smo zadovoljni.
Aleksandar Protic
Aleksandar Protic
Zvao sam Elektroprivredu Srbije da pitam da li EPS nudi zelenu struju? Elektroprivreda Srbije nije razumela o čemu pričam i počeli su da pričaju o zelenoj zoni, a ja tražio dodatne informacije o zelenoj struji. Izgleda da EPS ne nudi zelenu struju. Ova firma ENERGIA deluje ok.
Milan Rakicevic
Milan Rakicevic
Ne očekujem uštedu jer mi je potrošnja mala i prebacio sam samo kuću na ovog snabdevača.Glavna mi je motivacija što kažu da imaju 100% ekološku struju i što garantiraju. Beograd smrdii ne može da se diše. Ako ovo pomaže, nema tu puno razmišljanja. Pitam se koliko domaćinstava treba da pređe na zelenu struju da bismo videli razliku u kvaliteti vazduha. Usluga je za sada vrhunska i sve je prošlo kako su obećali.
Nemanja Djordjevic
Nemanja Djordjevic
Zelena struja koja je u crvenoj zoni mnogo jeftinija od EPSove, a van crvene zone mi je tesko usporediti. Drago nam je da je struja iz obnovljivih izvora i da neko stoji iza toga. Puna podrska ovoj ideji.
Ksenija Jovicic
Ksenija Jovicic
Ugodan sistem i dobra usluga. Ova struja radi isto kao i "prljava" struja koju smo do sada kupovali. Jedina razlika je lepši račun, lakši za čitanje i što možemo biti sigurni da je struja iz obnovljivih izvora sto nam je bilo najvažnije. Odlična ideja i hvala sto ste nam omogućili da imamo alternativu.
Marija Bogunovic
Marija Bogunovic
Dobra usluga i cene. Prebacivanje na novufirmu proslo bez problema. Sve proslo kako su rekli.
Sasha Devic
Sasha Devic
Jeftina struja. Prebacivanje prošlo brzo. Sve OK
AJ Young
AJ Young
"Za sada zadovoljni i uslugom i cenom"
Uros Antic
Uros Antic
Nismo ni znali da možemo da promenimo snabdevača struje u Srbiji, ali smo zbog problema sa EPS počeli da pretražujemo po Internetu.Promena je bila brza i besplatna. Ovo sa zelenom strujom je dodatni plus. Još čekamo prvi račun.
Tijana Antic
Tijana Antic
ENERGIA snabdeva nasu firmu strujom vec 15 meseci. Jednostavni racuni. Korektne cene. Sve radi kako treba. Nismo znali da garantiraju da je sva nasa struja iz obnovljivih izvora, ali sad vidimo Internetu. Bravo!
Nina Radisavljevic
Nina Radisavljevic
Struja ko struja, samo sto je ova jeftinija i zelena pa ce nam valjda biti cistiji vazduh jednog dana u Beogradu. Odlicna usluga. Besplatno su me prebacili.
Немања Поповић
Немања Поповић
Mirjana Vukovic
Mirjana Vukovic
“O ENERGII nema šta da se pita,Reč hvale je tu da svako može da je pročita.Svi mi pamtimo 2015, decembar beše,kada su trebali problemi oko struje da se reše.Snabdevači, licence, distributivne mreže,Mislili smo da će novine biti i od komunizma teže.Međutim, ne treba čovek prerano da sudi,Pojavila se ENERGIA koja struju nudi.Viša, niža tarifa, jedinstvena cena,dogovorili smo se maltene istog trena.Struja? Dve godine se nismo bavili time,ostali ste isti iako ste promenili ime.Hrabri ili ludi zbog svega, ko je lud da brine,hvala za dobru podršku ove dve godine.Što se tiče potencijalnih kupaca, nemojte nas kriti,vrlo rado ćemo vam referenca biti.
Dimitrije Markovic
Dimitrije Markovic
Over Load
Over Load
Usluzni i jeftini
Marko Bulatovic
Marko Bulatovic
Next Reviews