Energia Gas and Power je dobila veliko priznanje za razvoj svog Naprednog sistema energetskog menadžmenta (“Advanced Energy Management System -AdEMS”). Uručivanjem Zelenog inovacionog vaučera od strane Evropske banke za obnovu i razvoj (European Bank for Reconstruction and Development -EBRD) naša kompanija se pozicionirala među deset preduzeća u Srbiji koja su prepoznata kao nosioci inovativnih tehnologija i rešenja.

U konkurenciji više od 80 projekata, projekat Energia GP je bio među onih deset koji su privukli pažnju komisije svojim inovativnim karakterom i koji su dobili sredstva za finansiranje. Za EGP ovo je samo početak saradnje sa partnerima – Inovacionim centrom naprednih tehnologija (Niš) i Matematičkim institutom Srpske akademije nauka i umetnosti (Beograd), kojima želimo da se zahvalimo na ukazanom poverenju i zalaganju u okviru projekta.

Uspešnim učestvovanjem u programu EBRD, EGP je dobio dodatni podstrek da nastavi sa daljim radom na razvoju AdEMS, kako bi svojim postojećim i budućim klijentima ponudio mogućnost da na najsavremeniji način upravljaju potrošnom, kako električne tako i ostalih vidova energije. Cilj EGPa je da kroz uslugu korišćenja sistema i konsaltinga razvije dublji, partnerski odnos sa svojim klijentima, kako bi zajedničkim snagama radili na povećanju energetske efikasnosti i očuvanju životne sredine sa globalnim efektom.