ENERGIA je pokrenula Klub zelenih privrednika. Posle odluke da postane prvi i jedini snabdevač koji svojim klijentima isporučuje 100% zelenu struju, ENERGIA je pokrenula široku akciju okupljanja privrednih i drugih subjekata u Klub zelenih privrednika.

Cilj inicijative je da okupi što veći broj onih koji će se, kao i ENERGIA, u potpunosti okrenuti obnovljivim izvorima energije. Kompaniju Energia Gas and Power su na ovaj strateški zaokret podstakla istraživanja o količinama CO₂ koja u regionu nastaju kao posledica prljave proizvodnje struje. Te posledice su poražavajuće i za prirodno okruženje i za ljudsko zdravlje, što je postalo još jasnije razvojem pandemije izazvane virusom COVID 19.

Ovo je bio povod da ENERGIA okupi niz preduzeća odlučnih da, konkretno i praktično, nizom projekata – solarnih elektrana na vlastitim površinama, te kroz koncept prozjumera, koji je ENERGIA pokrenula u Srbiji, iz korena promeni situaciju. Rezultati su nakon nekoliko meseci intenzivnog rada već tu. Više kompanija se pridružilo i pridružuje se inicijativi, a podršku daju i međunarodne institucije.

Nesporno je da  inicijativu, gotovo bez rezerve, svi smatraju izuzetno važnom. Prepoznaju je kao realan korak u rešavanju problema globalnog zagrevanja i zagađenja. Te probleme moramo rešavati brzo – otuda i naša nova strategija ENERGA koja čuva planetu.

Tekst inicijative možete pogledati ovde