JP Elektroprivreda Republike Srbije (EPS)

Elektroprivreda Srbije se bavi snabdevanjem i trgovinom električnom energijom. Pored snabdevanja strujom i trgovine strujom,  Elektroprivreda Srbije (EPS) se bavi i distribucijom električne energije, preko odvojenog pravnog lica Operator distributivnog sistema EPS Distribucija. EPS je nedavno uveo i snabdevanje zelenom strujom sto je apsolutno fantastična vest za potrošače električne energije u Srbiji zbog očuvanja životne sredine.

Vlada Republike Srbije je osnovala preduzeće Elektroprivreda Srbije (EPS) sa misijom da sigurno snabdeva električnom energijom sve kupce, a naročito domaćinstva pod tržišno najpovoljnijim uslovima, uz stalno podizanje kvaliteta usluga, unapređenje ekološke svesti u energetici i uvećanje dobrobiti zajednice.

Uvid u EPS račun

Potrošači struje od Elektroprivrede Srbije ponekad imaju pitanje u vezi svog računa za struju i treba im pomoć oko interpretacije delova računa za struju. Za pomoć oko razumevanja računa za struju, možete kontaktirati EPS direktno, ali možemo vam i mi pomoći da razumete sve delove svog EPS računa za struju. Kada pošaljete EPS račun nama na uvid dodatno ćemo vam objasniti da li možete  da uštedite na trenutnom računu za struju.

Elektroprivreda Srbije ima oko 30.000 zaposlenih i bavi se sa sledećim delatnostima:

 • Proizvodnja električne energije;
 • Distribucija električne energije
 • Upravljanje distributivnim sistemom
 • Trgovina električnom energijom
 • Proizvodnja, prerada i transport uglja
 • Proizvodnja pare i tople vode u kombinovanim procesima
 • Iskorišćavanje voda i usluge u rečnom i jezerskom saobraćaju
 • Trgovina na veliko gorivima i sličnim proizvodima
 • Istraživanje i razvoj
 • Projektovanje, izgradnja i održavanje energetskih i rudarskih objekata
 • Projektovanje, izgradnja i eksploatacija telekomunikacionih objekata
 • Inženjering.

Vesti od ostalih firmi koje se zalažu za očuvanje životne okoline

EPS: Elektroprivreda Srbije

Elektroprivreda Srbije (EPS) je u termoelektrane uložila oko 320 miliona evra, a većina tih projekata rađena je u cilju zaštite životne sredine. U termoelektranama EPS-a u toku je realizacija projekata vrednih 1,1 milijardu evra, a pripremaju se investicije od 900 miliona evra, koje će modernizovati proizvodnju i unaprediti zaštitu životne sredine.

Zelena struja i zaštita životne sredine postaje prioritet za sve nas. EPS inicijativa će ispunjavati sve domaće i evropske ekološke kriterijume što znači da će imati ugrađene elektrofiltere, sistem za odsumporavanje dimnih gasova, savremen sistem za transport pepela i šljake, sistem za prečišćavanje otpadnih voda. Dodatne detalje o inicijativi EPS Zelena Struja inicijative, možete da pročitate na Blic Biznis.

EPS Zelena Struja

Elektroprivreda Srbije (EPS) ce do 2027. godine uložiti 4,6 milijardi evra, od čega će u zelenu struju biti uloženo 1,6 milijardi evra. EPS investira i u modernizaciju hidroelektrana, vetroparkova i solarnih elektrana.

EPS: Skuplja struja od jeseni

Prema pisanjima lokalnih medija, Elektroprivreda Srbije (EPS) će podići cene struje u proseku od 7,7 do 7,9 odsto, od 1. septembra 2020 godine. To znači da će prosečan račun građana u Srbiji biti veći za oko 230 dinara. Električna energija u Srbiji je poslednji put poskupela u decembru prošle godine i to za 3,9 odsto.

Jeftina Struja: Da li je struja jeftinija u Sloveniji, Hrvatskoj ili Srbiji?

Firma GEN-I je najavila sniženje cena električne energije svojim korisnicima u Hrvatskoj i Sloveniji. Jeftina struja konačno stiže i u te države.  Iako su najavili sniženje cena i jeftiniju struju, cena struje Elektroprivrede Srbije (EPS) će i dalje biti jeftinija u Srbiji nego u Sloveniji i Hrvatskoj. Cena struje Elektroprivede Srbije (EPS) je prema pisanju Telegraf Biznisa 7 evra za 100 kWh dok je u Hrvatskoj gde GEN-I posluje 11 evra za 100 kWh, a Sloveniji čak 16 evra za 100 kWh. Celu vest možete pročitati na Telegraf Biznis portalu. Da li postoji u Srbiji snabdevač električnom energijom koji je najpovoljniji i najeftiniji? Kontaktirajte nas pa ćemo proveriti tu informaciju za vas i uputiti vas u pravom smeru.

UVID U EPS RAČUN